Árkülönbségek okai az egyes típusok között

Sokan teszik fel a kérdést, hogy mi lehet az az óriási árkülönbség két ugyanolyan nagyságú faelgázosító kazán között. A válasz, természetesen a felszereltség, és a komfortérzet. Az ”olcsóbb” típusok felszereltségét tekintve, minden oda került, ahová kellett, hogy az elvárt magas hatásfokot biztosíthassa. Ezzel szemben a drágább típusok, már az elgázosító fűtéstechnika, finomabbra hangolására is lehetőséget adnak, ami apró változtatásokkal, de jelentősen növeli a komfortérzetet, gazdaságosságot, illetve kíméletesebben üzemeltethetjük a fűtési rendszert! 

Kazán anyaga

Fontos, hogy a kazán fala legalább 6mm vastag, minősített kazánlemezből készüljön (melegen hengerelt acéllemez). A ”neves” cégek gyártósorain, plazma illetve lézer technológiával vágják az acéllapokat, ez követően pedig kézi és/vagy robothegesztéssel illesztik szokat össze. A kazán súlya fontos, mivel egy vastagabb szerkezet nemcsak jobban tártja magában a meleget - ezáltal is állandó forró közeget biztosítva az esetleg nedvesebb tüzelőanyagnak -, de strapabíróbb is, mint egy vékonyfalú változat!

A tűzterek anyagána, illetve azok bevonatának minősége, szintén rendkívül fontos. Az elgázosítás során, az alsó tűztérben, közel 1600 C fokon égnek a tüzelőanyag gázai. A magas hőmérséklet miatt fontos a két tűzteret összekötő járat és az alsó tűztér kerámia bevonatának tökéletes minősége. A drágább típusok (generátoros) mindkét kamrája kerámia (felső karma bevonata is), ezzel szemben az olcsóbbaknak, kizárólag az alsó, és az ahhoz vezető összekötő út készül kerámiából (hiszen szigorúan csak itt van szükség a gáz magas hőmérsékletű égésének kibírásához). Ha tehát generátoros kazánnal rendelkezünk, akkor extra védelmünk van a extrém hőmérséklet ellen, illetve forróbb és szárazabb égéskamrában égethetjük a tüzelőanyagot!

Vezérlés

Különbséget kell tennünk a hőmérséklet és a teljesítményvezérlés között. A hőmérséklet vezérlése kizárólag a ventillátorok automatizált irányítását jelenti, azok ki és bekapcsolását, amely kizárólag a kazán hőmérsékletére ügyel, a szivattyúkat nem tudja vezérelni. Olcsóbb típusok csak a hőmérsékletet, a drágábbak már a szivattyúkat is képesek irányítani. A teljesítmény vezérlés kiterjedhet a távozó füstgáz összetételének vizsgálatára is, melyekkel precízebb fűtésvezérlés és gazdaságosabb tüzelőanyag felhasználás érhető el.

Fontos megemlíteni, hogy a kizárólag hőmérsékletet szabályzó faelgázosítókhoz, szinte kötelező a puffer tartály, mivel ezek vagy minimum vagy maximum teljesítménnyel üzemelnek. A drágább, teljesítményszabályzós kazánoknál elhanyagolható a puffer tartály, és azok bekötésének és üzemeltetésének járulékos költségei.faelgázositó kazán házhozszállitásRendelési információk

Amennyiben sikerült kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb faelgázosító kazánt, vagy segítségre lenne szüksége, Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Email:
szilvasiferenc79@gmail.com
Atmos faelgázositó kazánok

Ügyfélszolgálat
 
faelgázositó kazán kapcsolat rendeléshezKérje részletes Árajánlatunkat!
Segítségre lenne szüksége egy összett faelgázosító - fűtési rendszer megtervezéséhez?

Email:

szilvasiferenc79@gmail.com
  


Legnépszerűbb Cikkeinkből

Hogyan működik az elgázosító kazán?
Egyedülállő kettős égéstér, és automatizált vezérlés által ellenőrzött égési folyamat.
Hogyan ellenőrízhető a tüzelő nedvességtartalma?
Faelgázosító kazánban maxmum 20% nedvességtartalmú tüzelőt égethetünk.
Használati meleg víz előállítás!
Nemcsak fűtésre, hanem akár használati meleg víz előállításra is használható a faelgázosító!
Faelgázosító és puffer tartály!
Tegye még gazdaságosabbá a fűtést, a faelgázosító kazán extra
hőenergiájának elraktározásával!