Faelgázosító kazán és puffer tartály

A puffer tartály - vagy indirekt tároló – nem más, mint egy tökéletes hőszigetelő réteggel bevont meleg víztartály, ahol minimális az eltárolt energia hő vesztesége. alkalmazásuk oka a gazdaságosság. A hőenergiát előállító rendszerek (kazán, napkollektor, hőszivattyú, stb) által megtermelt, és fel nem használt hőenergia eltárolására szolgál, melyet a jövőben fűtésre, és/vagy használati meleg vízként is felhasználhatjuk attól függően, hogy milyen puffer tartályt vásárolunk.

Faelgázosító kazán és puffer tartály

A kizárólag hőmérsékletet szabályzós, "olcsóbb faelgázosító kazánoknál" szinte nélkülözhetetlen a puffer tartály (legalább egy hőcserélő nélküli típus), mivel ezek a kazánok nem képesek szabályozni a teljesítményt (vagy minimum vagy maximum teljesítménnyel dolgoznak), illetve egy áramkimaradás esetén, komoly kár keletkezhet a kazánban, ha a forrő gőz nem tud hova távozni. Puffer tartállyal akár 24 órára is elnyújtható az égési ideje egy begyújtásnak!
A teljesítményszabályzós faelgázosító kazánoknál, csak akkor érdemes puffer tartályt vásárolni, ha a használati meleg vizet is a kazánnal szeretnénk megoldani.

Puffer tartály típusa

Több nagy csoportra is oszthatjuk a puffer tárolókat, azonban vásárlás előtt előtt a legfontosabb, hogy mire szeretnénk majd azt a jövőben használni!

Hőcserélő nélküli puffer tartályok
Kizárólag fűtésrásegítéshez, és a fűtési komfort növeléséhez használhatók. Maximum 95 celsius főmérsékletű vizet képesek tárolni, maximum 6 bar nyomáson. Belső felületükön nincs bevonat, mivel oxigén nélkül, nem rozsdásodhat!

Hőcserélős puffer tartályok
Ha lehetőségét szeretnénk az eltárolt meleg víz, használati meleg vízként történő felhasználásának, akkor olyan típust kell választanunk, ami hőcserélővel van kialakítva (vagy a jövőben majd bővíthető hőcserélővel). A hőcserélők száma határozza meg azt is, hogy maximum hány hőenergiát előállító berendezés (pl. faelgázosító kazán + napkollektor) kapcsolható a puffer tartályhoz.

Puffer tartály méretezése

A szükséges puffer tartályt méretét befolyásolja; a meglévő fűtési rendszer fajtája (padló, fal, mennyezet fűtés), a kazán mérete, és a későbbi fűtéskorszerűsítési tervek (napkollektorok vagy hőszivattyú telepítése). A puffer tartálynak legalább akkorának kell lennie, hogy a kazán 1 teljes feltöltésével leadható összes hőenergiáját el tudja tárolni! 
 faelgázositó kazán házhozszállitásRendelési információk

Amennyiben sikerült kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb faelgázosító kazánt, vagy segítségre lenne szüksége, Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Email:
szilvasiferenc79@gmail.com
Atmos faelgázositó kazánok

Ügyfélszolgálat
 
faelgázositó kazán kapcsolat rendeléshezKérje részletes Árajánlatunkat!
Segítségre lenne szüksége egy összett faelgázosító - fűtési rendszer megtervezéséhez?

Email:

szilvasiferenc79@gmail.com
  


Legnépszerűbb Cikkeinkből

Hogyan működik az elgázosító kazán?
Egyedülállő kettős égéstér, és automatizált vezérlés által ellenőrzött égési folyamat.
Hogyan ellenőrízhető a tüzelő nedvességtartalma?
Faelgázosító kazánban maxmum 20% nedvességtartalmú tüzelőt égethetünk.
Használati meleg víz előállítás!
Nemcsak fűtésre, hanem akár használati meleg víz előállításra is használható a faelgázosító!
Faelgázosító és puffer tartály!
Tegye még gazdaságosabbá a fűtést, a faelgázosító kazán extra
hőenergiájának elraktározásával!