Faelgázosító pellet kazánok - széles választék, elérhető áron!

A pellet elgázosító kazánok teljesen automatizáltak és csúcstechnikát jelentenek a szilárdtüzelésű kazánok piacán. A "teljes" szó magában foglalja a tüzelőanyag adagolását, begyújtását, égetését, egyes típusoknál, még a képződő hamu is elvezetődik. Hatásfokuk 90% fölött van.

 
Atmos DC SP
 
 

Pellet tüzelőanyagok tulajdonságai

A pellet napjaink egyik leggazdaságosabb és legjobb tüzelőanyaga. 100%-ban környezetbarát! Alapanyaga elsősorban a faipari munkafolyamatok melléktermékeként keletkező faforgács hulladék, amely általában kemény és jó minőségű faanyag. Az alapanyag-előkészítést követően, ezeket a hulladékokat magas nyomáson, ragasztóanyag hozzáadása nélkül, szabvány méretű, hengerformákra préselik össze.

A keletkezett pellet darabkák nedvességtartalma rendkívül alacsony, mindössze 8-10%. Ha ezt összehasonlítjuk a frissen hasogatott tűzifa akár 40%-os nedvességtartalmával, azonnal szembetűnő gazdaságosságának egyik oka! A pellet darabkák könnyen begyulladnak, égés közben mért hatásfokuk pedig; 5kW/h /kg, ami kimagasló a szilárd tüzelőanyagok között! Egyenletes forró égésének ideje hosszú, amely tovább növeli gazdaságosságát.

pellet tüzelőanyag

A pellet égése közben minimális mennyiségű hamu képződik, amely stabil, magas hatásfokú égést tesz lehetővé és jelentősen csökkenti a fűtőberendezés karbantartási igényét. A pellet általában 20-50kg-os zsákos kiszerelésben kapható, mozgatása, kazánba történő adagolása tiszta, gyors és egyszerű.
A pellet, mivel ragasztó illetve más stabilizáló anyagot nem tartalmaz, alapanyaga miatt rendkívül érzékeny a nedvességre. Minimális nedvességtartalma, a természetes összetapadáshoz kell, azonban ha ettől több nedvességet vesz fel, préselt szerkezete könnyen széthullik.
Amennyiben tárolása kellően száraz helyen történik, minőségét szinte korlátlan ideig megőrzi.

Miért nem elegendő egy önálló faelgázosító kazán a pellethez?

A pellet izzásával hatalmas hőenergia szabadul fel szinte azonnal, ezért nem önthető nagy mennyiség egyszerre a tűztérbe. Az égés csak akkor szabályozható tökéletesen, ha lassan, egyesével adagoljuk a pellet darabokat, amihez nem sokunknak lenne türelme vagy ideje.

Tökéletes komfortérzet

A pellet tüzelőanyagok, - préselési technikájuknak köszönhetően - méretüket tekintve szinte teljesen egyformák. Ugyanakkora hosszúságú, és keresztmetszetű minden darab. Ez lehetővé teszi, hogy automatizálható legyen az adagolásuk. A pellet kazánhoz egy különálló tüzelőanyag tartály kapcsolódik, amelybe nagy mennyiségű pellet tölthető (lehet akár egy külön helység is). Ebből a tartályból egy adagolórendszer juttatja a pellet darabkákat a kazánba, egy csigarendszeren keresztül.

A pelletek jönnek, az égőfej gyújt, és megkezdődik az elgázosító kazánokra jellemző kétkamrás égés. Az általunk beprogramozott hőfok elérése után az égőfej kikapcsol. Később ismét bekapcsol, újraindul a pellet adagolás, és így tovább, a tartály kiürüléséig (ami akár 10 napra teljesen automatizált működést is jelenthet).

Ez a fűtési mód a leghatékonyabb és leggazdaságosabb. A kazánok ára magas, azonban a tüzelőanyag olcsó beszerzési árát figyelembe véve, a beruházási kötség hamar megtérül.
 
faelgázositó kazán házhozszállitásRendelési információk

Amennyiben sikerült kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb faelgázosító kazánt, vagy segítségre lenne szüksége, Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Email:
szilvasiferenc79@gmail.com
Atmos faelgázositó kazánok

Ügyfélszolgálat
 
faelgázositó kazán kapcsolat rendeléshezKérje részletes Árajánlatunkat!
Segítségre lenne szüksége egy összett faelgázosító - fűtési rendszer megtervezéséhez?

Email:

szilvasiferenc79@gmail.com
  


Legnépszerűbb Cikkeinkből

Hogyan működik az elgázosító kazán?
Egyedülállő kettős égéstér, és automatizált vezérlés által ellenőrzött égési folyamat.
Hogyan ellenőrízhető a tüzelő nedvességtartalma?
Faelgázosító kazánban maxmum 20% nedvességtartalmú tüzelőt égethetünk.
Használati meleg víz előállítás!
Nemcsak fűtésre, hanem akár használati meleg víz előállításra is használható a faelgázosító!
Faelgázosító és puffer tartály!
Tegye még gazdaságosabbá a fűtést, a faelgázosító kazán extra
hőenergiájának elraktározásával!