Használati meleg víz előállítás

Akárcsak a napkollektorokkal, hőszivattyúkkal, vagy vegyes tüzelésű kazánokkal, úgy a faelgázosító kazánokkal is gond nélkül megoldható a használati meleg víz előállítása.

használati meleg viz előállitás faelgázositó kazánnal

Mint ahogy sok helyen olvashatjuk, a használati meleg viz ellátáshoz szükség van egy hő termelő berendezésre (jelen témában - faelgázosító kazán) és egy hőcserélős hőtárolóra (puffer tartály). A puffer tartály azt a célt szolgálja, hogy a megtermelt, de pillanatnyilag szükségtelen hőenergiát, forró víz formájában eltárolhassuk, és egy későbbi, tetszőleges időpontban használhassuk azt fel. Ha figyelembe vesszük hazánk időjárási adottságait – elsősorban a hideg hónapok számát –, akkor már nem is tűnik annyira elvontnak, hogy a kazánt használati meleg viz előállitása céljából is kihasználjuk. 

Tény, hogy az "olcsóbb" - nem teljesitmény vezérelt - faelgázosítók vásárlása esetén, több mint ajánlott puffer tartályt is vásárolni, hogy szabályozhatóbb és kihasználhatóbb lehessen a kazán maximális teljesítményű üzemelése. Ha pedig használati meleg vizet is szeretnénk előállítani, akkor egy kicsit drágább, hőcserélős puffer tartályt kell választanunk a kazánhoz. A tartály nagyságától függő mennyiségű (200-2000 liter) felfűthető és elraktározható víz, remekül felhasználható fürdésre, mosogatásra stb.

A használati meleg viz ellátó rendszer nagyságát, minden esetben a felhasználók száma határozza meg. Nagyobb családok, közösségi épületek esetén, mindenképpen célszerű hőcserélős puffer tartállyal bővíteni a kazánrendszert, mivel hosszú távon jelentős megtakarítás érhető el a havi fűtési számlákon! 

Mindenképpen kérje szakértő véleményét a puffer tartály javasolt méretéről, mielőtt vásárolna!faelgázositó kazán házhozszállitásRendelési információk

Amennyiben sikerült kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb faelgázosító kazánt, vagy segítségre lenne szüksége, Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Email:
szilvasiferenc79@gmail.com
Atmos faelgázositó kazánok

Ügyfélszolgálat
 
faelgázositó kazán kapcsolat rendeléshezKérje részletes Árajánlatunkat!
Segítségre lenne szüksége egy összett faelgázosító - fűtési rendszer megtervezéséhez?

Email:

szilvasiferenc79@gmail.com
  


Legnépszerűbb Cikkeinkből

Hogyan működik az elgázosító kazán?
Egyedülállő kettős égéstér, és automatizált vezérlés által ellenőrzött égési folyamat.
Hogyan ellenőrízhető a tüzelő nedvességtartalma?
Faelgázosító kazánban maxmum 20% nedvességtartalmú tüzelőt égethetünk.
Használati meleg víz előállítás!
Nemcsak fűtésre, hanem akár használati meleg víz előállításra is használható a faelgázosító!
Faelgázosító és puffer tartály!
Tegye még gazdaságosabbá a fűtést, a faelgázosító kazán extra
hőenergiájának elraktározásával!