Mekkora méretű faelgázosító kazán szükséges?

A faelgázosító kazán mérete a legelső felmerülő kérdés, miután kiválasztottunk - felszereltsége alapján - a számunkra legmegfelelőbb típust. Vásárlás előtt minden esetben szakemberrel kell egyeztetni az épület paramétereit, hogy a jó méretet válasszuk, amitől kazánunk hatékony és gazdaságos lesz! A méret kiválasztását befolyásoló legfontosabb tényezők az alábbiak:

faelgázosító kazán mérete


A felfűtendő légtér nagysága

Itt az épület összes felfűtendő helyiségeinek légköbméterét össze kell adnunk, tehát a konyha, nappali, fürdőszobák, hálószobák és közlekedők légköbméterét (egy helyiség alapterületének és magasságának szorzata). Fontos azonban tudni, hogy a gyártók által megadott; kazán által felfűthető légköbméter nagysága, jól hőszigetelt épületre vonatkozik!

Az épület energetikai tulajdonsága

Itt az épület hőszigetelése a kérdés, az hogy az épület falainak külső és belső, a plafon, illetve nyílászáróinak hőszigetelő képessége mennyire jó. Ha gyenge hőszigetelésű házba szeretnénk faelgázosító kazánt vásárolni, érdemes nagyobb méretet választanunk (mármint a felfűthető légköbméter, illetve kW alapján), bár a kellő hőszigetelés hiánya mindenképpen csökkenteni fogja a gazdaságosságot.

A tervezett vagy meglévő fűtési rendszer

A fűtési rendszerek (padló, fal, mennyezet, vagy radiátoros fűtés) változó hatékonysággal és ”hő veszteséggel” sugározzák a meleget, ezért azok elhelyezkedése, állapota, és a tervezett kazánhoz viszonyított nagysága.

Ha a használati meleg víz előállítás

Faelgázosító kazánokkal megoldhatjuk a használati meleg víz ellátást is, ha egy hőcserélős puffer tartállyal bővítjük a rendszert. Figyelembe véve Hazánk fűtési szezonjának hosszát, megfontolandó egy jó kazánt annyira kihasználni, amennyire csak lehet! (Az ”olcsóbb”, teljesítmény szabályzásra nem alkalmas faelgázosító kazánok esetében, szinte kötelező puffer tartály kapcsolnunk a rendszerhez, hogy szabályozni tudjuk az állandó maximális teljesítményen működést. Itt már nem jelent akkora extra ráfordítást egy hőcserélős típust választani). Ha ilyet tervezünk, fel kell mérni, hogy milyen mennyiségű vízre lesz szükség, a felhasználók száma alapján.

Tipp!
Ár szempontjából nincs sok különbség két egymást követő kazánméret között, azonban óvhatjuk a kazán élettartamát, ha kicsit nagyobb típust választunk. Ez esetben a kazánnak nem kell folyamatosan maximális teljesítménnyel üzemelnie, hogy biztosítsa a kívánt hatásfokot, illetve rendelkezhetünk extra teljesítmény tartalékkal is, ha a jövőben esedékes lenne bármilyen ingatlanbővítés.
faelgázositó kazán házhozszállitásRendelési információk

Amennyiben sikerült kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb faelgázosító kazánt, vagy segítségre lenne szüksége, Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Email:
szilvasiferenc79@gmail.com
Atmos faelgázositó kazánok

Ügyfélszolgálat
 
faelgázositó kazán kapcsolat rendeléshezKérje részletes Árajánlatunkat!
Segítségre lenne szüksége egy összett faelgázosító - fűtési rendszer megtervezéséhez?

Email:

szilvasiferenc79@gmail.com
  


Legnépszerűbb Cikkeinkből

Hogyan működik az elgázosító kazán?
Egyedülállő kettős égéstér, és automatizált vezérlés által ellenőrzött égési folyamat.
Hogyan ellenőrízhető a tüzelő nedvességtartalma?
Faelgázosító kazánban maxmum 20% nedvességtartalmú tüzelőt égethetünk.
Használati meleg víz előállítás!
Nemcsak fűtésre, hanem akár használati meleg víz előállításra is használható a faelgázosító!
Faelgázosító és puffer tartály!
Tegye még gazdaságosabbá a fűtést, a faelgázosító kazán extra
hőenergiájának elraktározásával!